Yaygın Görülen Kaygı Bozukluğu Belirtileri


Kişinin kendilerini gün boyunca endişeli ve gerdin hissetme durumu;
gün boyu kişinin aklında sürekli tehlikeli durum senaryoları gezinir. Senaryolardan biri ortadan kalkarsa diğer bir sorun ortaya çıkar

Ortada herhangi bir sorun olmamasına rağmen rahatsızlık duygusu hissetme; gün boyu yaşanan üzüntü ve olumsuz senaryolar yatağa geçtiğinde de devam eder. Uykuya daldığında, silahlı kovalamacalar, yüksek yerden düşme, düşmandan kaçma gibi kabuslar görebilir.

Günlük hayatta herkesin karşılaşabileceği cinsten stresli olaylara olağanüstü bir durummuş gibi tepki verme; örneğin eşi ya da çocuğu eve be dakika geç gelse acaba başına bir şey geldi mi şeklinde en kötü senaryolar içine girer.

Gevşeyememe hali; stres hormonlarının aşırı salgılanmasından dolayı kaslarının gerilme halidir. Beyin rahatlama moduna giremez.

Uyku bozuklukları: kişin gün boyu ortaya düşündüğü en kötü senaryolardan dolayı yatağa geçtiğinde uykuya dalmakta güçlük çekip, olumsuz film senaryoları oluşturulmaya başlar. Bir şekilde gece uyuduğunda sabah yorgun ve halsiz bir şekilde uyanmasına neden olur

Bitkinlik, Baş ağrısı ve Kalp atımında hızlanmanın yaşanması; kişinin aşırı kaygı yaşamasından dolayı vücutta ve beyinde gereksiz bir hareketlilik söz konusudur. . Bu hareketlilik aşırı enerji tüketimine yol açıp, kişinin yorgunluk, bitkinlik, enerji azlığı ve tükenmişlik gibi belirtiler ortaya çıkar.

Karar vermekte güçlük yaşama; Kişi her attığı adımda bir tehlikeli durumla karşılaşacağını düşündüğünden karar vermede zorlanma yaşar. Sıradan iş yükümlülükleri, ekonomik durum, aile üyelerinin ya da kişinin kendisinin sağlığı, basit ev işleri gibi durumlar bile endişe doğurabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Hep Aynı Yanlış İnsanı Seçiyorum

Depresyonda Olan Eşime Nasıl Yardım Edebilirim

Uyuşturucu maddeler ve etkileri